GRATIS merchandise artikel bij bestellingen vanaf €15,-

De Amsterdamse familie Kesbeke, vooral bekend van hun uitgebreide assortiment aan tafelzuren en populaire RTL-reality-tv serie ‘De Augurkenkoning’, heeft samen met 24 ICE, Pickletini gelanceerd, een ijsje met augurkensap en vodka.

De vierde generatie van de Kesbeke-familie, bestaande uit de broers Camiel en Silvian, bereidt zich voor om het roer van het bedrijf over te nemen. Met recent geïnitieerde innovatieve producten zoals oestertoppings en boerderijchips met kimchismaak, zetten de zonen hun unieke stempel op het bedrijf. Het huidige streven is om de jongere generatie op een creatieve wijze kennis te laten maken met ‘de augurk’.

Herwaardering van de augurk

Camiel Kesbeke licht toe: ,,we beschouwen dit initiatief als een herwaardering van de augurk.” Hij merkt op dat tafelzuren momenteel voornamelijk populair zijn onder ouderen. De jongere generatie is echter gericht op gezonde voeding, maar is zich vaak niet bewust van de lage calorieën en gezondheidsvoordelen van augurken, zoals het feit dat één augurk al 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine K bevat. Het veganistische en glutenvrije ijsje past daarom perfect in de hedendaagse gezondheidstrends. 

Augurkensap als ingrediënt van een ijsje zorgde aanvankelijk voor opgetrokken wenkbrauwen omdat het een niet voor de hand liggende smaakcombinatie is. Kesbeke: ,,Het toevoegen van zeezout aan karamel werd ooit als oneetbare nouveauté afgedaan. Het geldt nu als culinaire vondst.” 

Volgens Kesbeke is het augurken-vodka ijsje een ‘verrassende, innovatieve creatie’. ,,De neutraliserende alcoholsmaak van de vodka, in combinatie met de zuurheid en kruidigheid van augurkensap, is een regelrechte smaaksensatie. Er is wel een lichte toets marmelade aan toegevoegd voor de zoetheid. Er vallen ook tonen van balsamico en citrus in het nieuwe ijsje te ontdekken. De smaakbeleving is echt geweldig’’, aldus Kesbeke.

Verkrijgbaarheid

We verwachten dat het product begin juli via de webshop van 24 ICE (www.24ice.com) en bij alle Nederlandse retailers verkrijgbaar is.