GRATIS merchandise artikel bij bestellingen vanaf €15,-

Tijd om een ​​nieuwe samenwerking in het buitenland aan te kondigen: Israël!

Al meer dan twee jaar hebben we contact met David Dahan, eigenaar van Food Leader. Food Leader is een distributeur in Israël en richt zich op groothandel en detailhandel. Om David en zijn bedrijf alle Israëlische consumenten te laten bedienen, moesten we onze Frozen Cocktails veranderen in koosjer gecertificeerde producten. Dit kostte behoorlijk wat tijd en moeite, zoals het aanpassen van onze recepten, verpakkingen en het laten observeren van een rabbijn in ons productieproces.

Veel commerciële voedingsmiddelen zijn gecertificeerd koosjer, wat betekent dat ze alleen koosjere ingrediënten bevatten. “Koosjer” is een term die wordt gebruikt om voedingsmiddelen te beschrijven die voldoen aan de voedingsrichtlijnen die zijn vastgesteld door de traditionele Joodse wet. Deze wetten bepalen welke voedingsmiddelen mogen worden geconsumeerd en hoe ze moeten worden geproduceerd, verwerkt en bereid.

Hoewel er tal van winkels en restaurants zijn die niet-koosjere producten aanbieden, bieden de meeste supermarktketens en alle hotels in Israël alleen koosjere producten aan.

Om zo’n certificaat te ontvangen, verwelkomden we de rabbijn in onze productiefabriek om de werking en de haalbaarheid van het certificeren van onze producten te observeren. De rabbijn maakte een rondleiding door de fabriek en diende uiteindelijk een schriftelijk rapport in, met goedkeuring dat onze producten koosjer zijn. Niet alleen onze recepten dienden te worden aangepast, maar ook het Super koosjer-logo moest op het verpakkingslabel komen en de tekst vertaald worden naar het Hebreeuws. Het bleef niet bij de sticks, ook de 5-packs en 50-packs hadden een koosjer make-over nodig.

De productie startte in april en de eerste 40’ft containers werden verscheept. De volgende stap is om samen met onze partner Food Leader uit te breiden naar de wereldwijde koosjer-markt.

24 ICE, תרועות (proost)